Wandelroute ’t Onland – Slangenburg

Wandelroute ’t Onland – Slangenburg.

Met deze wandelroute ontdek je alle uithoeken van het bijna zeshonderd hectare grote landgoed Slangenburg, net buiten Doetinchem. Je komt onder andere langs de Sint Willibrordsabdij. Sla even af om een bezoekje aan de kapel te brengen. Kort daarna wandel je langs kasteel Slangenburg. Verder is er tijdens je wandeling vooral heel veel natuurschoon te zien. Volg de route aan de hand van de blauwe voetstapjes.

Doetinchem

Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en drie molens. In het centrum heb je ruim de keuze uit leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Kasteel Slangenburg

Van dit zeventiende-eeuwse kasteel zijn de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. Het park rondom het kasteel behoort tot de best bewaarde voorbeelden van Nederlandse tuinaanleg uit de zeventiende eeuw.

Herberg Het Onland

Dit nostalgische restaurant heeft een uitgebreide menukaart, met pannenkoeken als specialiteit. Maar je kunt er ook terecht voor een kop koffie of ander drankje. Bij mooi weer strijk je neer op het landelijke tuinterras. Vanaf de herberg starten verschillende fiets- en wandelroutes.

Natuurpark De Koekendaal

In dit park tussen Doetinchem en Gaanderen is voor jong en oud iets te beleven. Er is onder andere een grote speeltuin, een dierenweide en een kruidenboerderij. Ook zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Het park is ook goed bereikbaar met een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Meer informatie: https://achterhoek.nl/Onland-Slangenburg